Logo

Kartofler Provençalske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartofler Provençalske

 

Brasede kartofler bliver ofte lidt tørre og melede. Her er en variant som er særligt lækker og saftig. Server alene eller som tilbehør • Kartofler er et af vores vigtigste levnedsmidler, som indeholder mange værdifulde næringsstoffer.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kartofler Provençalske

1 kg faste kartofler, fx Bintje

1 tsk salt pr. liter kogevand

2-3 løg (250 g)

3 spsk smør eller margarine

2 tsk olie

1 bundt persille

½-1 tsk salt

tsk peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10 min.

Hæld vandet fra og lad dem blive helt kolde.

 

2 Pil løgene og skær dem i tynde ringe.

Opvarm 2 spsk margarine på en stor pande.

Steg løgringene gyldne og tag dem af panden.

 

3 Skær kartoflerne i tynde skiver.

Opvarm resten af margarinen sammen med olien på panden.

Læg kartoffelskiverne på og skru ned til jævn varme.

Vend først kartoflerne når de er gyldne på undersiden.

Steg i yderligere 5-10 min.

 

4 Skyl persillen, ryst den tør, nip bladene af og hak dem fint.

Bland løgringene med halvdelen af persillen og vend det i kartoflerne.

Smag til med salt og peber.

Anret kartoflerne i en serveringsskål, drys resten af persillen over og vend det ned i kartoflerne. Server straks.

 

Tips & råd


Kartofler Provençalske 

Såvel løg som kartofler skives hurtigst og lettest på et grønsagsjern.

Skiverne bliver også ensartet tykke på den måde.


Kartofler Provençalske 

Vend kartoflerne forsigtigt med en stegespade, men først når undersiden er blevet gylden.

 

Variation: Du kan også anrette kartoflerne præcis som man gør i Provence. Brug en blanding af friske krydderurter som fint strimlet basilikum, finthakket timian og rosmarin samt 1-2 finthakkede fed hvidløg. Dette blandes med kartoflerne.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 304 = kJ 1276

Kulhydrat 44 g Protein 5 g Fedt 12 g (36%) Fibre 4 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.208 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her