Logo

Kvædekompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 6 personer

1 kg kvæder
150 g stødt melis
100 g blomsterhonning
saften fra 1 citron

I denne opskrift gøres kvædens stærke aroma på én gang blidere, mere koncentreret og mere sammensat ved tilsætning af honning. Derved skabes en aroma med en sjælden intensitet.

Skræl kvæderne, skær dem først i 4 stykker, fjern kernehuset, skær dem derefter i store stykker.
Dyp dem i citronsaften.
Kom dem i en kasserolle med kogende vand. Når de koger op, tages kasserollen af ilden, hvorefter de drypper af og køles af i en sigte under vandhanen.
Varm sukkeret op i 15 cl vand. Når det er smeltet, tilsættes honningen og derefter kvæderne. Koges ved lav varme indtil frugterne er bløde.
Det hele blendes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her