2 store løg
1 fed hvidløg
5 hvide peberkorn
1 æggeblomme
1 spsk  eddike
½ tsk  fint salt
1 spsk  olie
 evt. en anelse sukker
Pil løgene, og skær dem i kvarte. Pil hvidløget. 
Kom løg, hvidløg og peberkorn i en lille  gryde. 
Tilsæt vand, indtil løgene er dækket, og kog i 20 minutter. 
Blend æggeblomme, eddike, salt og olie sammen i en blender. 
Sigt løgene over i en skål (gem kogevandet), og fjern peberkornene. Blend løgene med æggeblandingen, og spæd op med kogevandet, til du synes, at saucen har den rette konsistens. 
Varm saucen godt igennem i en gryde under omrøring.  
Den må ikke koge, så skiller den. 
Smag til med salt og peber og eventuelt en anelse sukker. 
Kan serveres til kogt fisk, hakkebøf eller fjerkræ.