50 g gær 
6 dl lunken vand 
2 dl kærnemælk 
61/2 dl solgryn 
16-18 dl hvdemel 
2 tsk groft salt 
Smuldr gæren i en skål.  
Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand. 
Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i. 
Lad det stå og strække 3-4 minutter. 
Tilsæt det meste af hvedemelet hold lidt tilbage- og saltet. 
Ælt dejen grundigt ælt evt. mere hvedemel i, hvis dejen kan tage det. 
Dæk skålen og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse - ca. 1 time. 
Form dejen til brød og stil dem på en smurt eller bagepapirdækket plade. 
Sæt pladen i nederste del af en kold ovn. 
Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200°C. 
Bag brødene til de er svagt lysebrune – ca. 40 minutter. 
Sluk for ovnen, men lad brødene blive stående i den slukkede ovn endnu ca. 15 minutter. Afkøl på rist.