5 dl vand 
120 g groft rugmel 
120 g (1 ½ dl) knækkede hvedekerner 
25 g gær 
2 spsk olie 
1 ½ tsk salt 
1 ½ dl hakkede solsikkekerner 
450 g (71/2 dl) hvedemel ca. 
1 æg til pensling 
½ dl hak. solsikkekerner til pynt 
Vand, rugmel og hvedkerner koges sammen 2-3 min. 
Når blandingen er lunken ((27°) røres gæren ud heri. 
De øvrige ingredienser tilsættes. 
Dejen æltes igennem, til den er smidig.  
Stilles lunt til hævning dækket med et tørt klæde ca. 1 ½ time. 
Dejen slås ned og formes til et aflangt brød. 
Efterhæver ca. 20 min. 
Ridses med en skarp kniv, pensles med æg og drysses med solsikkekerner.
Bagetid: 40-45 min ved 200° på nederste ovnribbe.