Brød
¼ pakke gær 
1 tsk salt 
1 ½ dl vand 
hvedemel 
en smule Olie 
Gæren opløses i lunt vand og æltes sammen med salt og hvedemel. Dejen bearbejdes meget grundigt til den er gennemsmidig og lige netop slipper fingerne. 
Så hælder man en sjat olie i en skål, dejen rulles i olien og står et lunt trækfrit sted, til hævning i 3 timer. 
Derpå slår man dejen ned og deler den i 10 stykker, der formes som boller. De anbringes igen til hævning i 30 minutter, dækket af et viskestykke. 
Bollerne slås ned med hånden og hver af dem prikkes en fem-seks steder med en gaffel. De bages ved ca. 230ºC, indtil de er gyldne, dvs. ca. 7-8 minutter. 
Den slags brød er gemmebrød, som ikke tager skade af at tørre lidt ud. De kan altid fugtes og varmes igen i en ovn.