Logo

Linse-tomatsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Linse-tomatsalat

De små franske linser fra le Puy kan erstattes af andre hele linser.
Cornichoner kan erstattes af syltede agurker.

 

2 dl linser fra le Puy

1 løg

1 stilk bladselleri

10 stk sorte peberkorn

1 stk laurbærblad

150 g cherrytomater

1 grøn peberfrugt

75 g cornichoner

½ rødløg

½ bundt persille

1 spsk olivenolie

1 spsk balsamicovineddike

1 fed hvidløg

 

Skyl linserne og rens dem for småsten og andre urenheder.

Bring dem i kog i ½ l vand tilsat 1 tsk salt.

Skum af og tilsæt løg, bladselleri, stilkene fra persillen, laurbær og de hele peberkorn, bundet i et papir-tefilter.

Kog linserne ved svag varme til de er møre, ca. 40 min.

Hæld kogevandet fra linserne og fjern løg, bladselleri, persillestilke og tefilter. Kom linserne i et fad og stænk med olie og vineddike.

Vend presset hvidløg i.

Halvér cherrytomaterne.

Skær peberfrugten i terninger og skær cornichonerne i skiver.

Hak rødløg og persille fint.

Bland peberfrugter, cornichoner, rødløg og persille med linserne.

Pynt med de halve cherrytomater.

 

Linse-tomatsalat kan serveres som tilbehør til en varm ret, f.eks æggekage eller grønsagsgratin, eller alene som en let frokostret, sammen med et godt brød.

 

Grønsager pr. person: 200 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her