Logo

Lys kalvefond 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg kalvekraftben
2 kg kalvehaler
1 fugleskrog (høne eller poulard)
1 stor gulerod
¼ stk knoldselleri
2 store løg
1 porre
10 store persillekviste
1 bundt timian
2 laurbærblad
1 spsk hele sort peber
1 tsk koriander
5 l vand

Fugleskrog, kalveben- og haler tørres i en ovn ved 150º i 20 minutter. Her efter lægges de i en stor gryde og overhældes med 5 ltr. koldt vand. Vandet bringes langsomt i kog.

Ved denne proces frigøres æggehvidestofferne i kød og ben inden de stivner, hvilket betyder at de aromatiske stoffer i ben og kød frigøres til fond. Når vandet senere begynder at koge stivner æggehvidestofferne og kan skummes af.

Kog fond ved svag varme uden låg i ca. 8 timer og skum hyppigt under kogningen. De rensede urter og grønsager tilsættes sammen med krydderier 45 minutter før kogetidens udløb.

Fonden sies og koges ind til ca. ¾ afhængig af hvor kraftigt den smager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her