Logo

Mørkt rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 pk.gær (50 g )
1 maltøl (33 cl. )
2 tsk honning
1 spsk olie
1 tsk salt
400 g rugmel (ca. 8 dl )
125 g hvedemel (ca. 2 dl )

Pynt:
Havregryn

Gæren udrøres i maltøl.
Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af melet tilbage.
Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 1 ½ time.
Dejen æltes godt igennem.
Dejen formes til et stort brød.
Brødet lægges på en bageplade og efterhæver i ca. 45 min.
Brødet snittes på langs med en skarp kniv og pensles med vand.
Rugbrødet bages i ca. 35 min. ved 200 º på næstnederste ovnrille.
Når brødet er bagt, lægges det på en rist og afkøles.
Brødet kan spises, når det er koldt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.159 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her