Logo

Oksekødsalat med nøddeolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 4 som et lille måltid.

400 g meget mørt, kogt/stegt oksekød, fx rester af tyksteg
1 lille løg
2-4 syltede agurker
1 spsk kapers (kan udelades)
2-3 spsk hvidvinseddike
2 spsk solsikkeolie
2 spsk nøddeolie eller evt. græskarkerneolie
salt, friskkværnet peber
1 bundt purløg

Snit koldt, kogt/stegt oksekød i strimler.
Pil løget, skær det i tynde ringe og hak saltagurkerne meget fint.
Bland det hele. Tilsæt evt. kapers.
Pisk eddiken med begge olier og krydr med salt og peber.
Rør den i salaten og lad den trække.
Skyl purløgen, klip den fint og drys den over.

Server med knasende sprødt bondebrød.
Kj pr. portion: 1300

Varianter:
Thailandsk oksekødsalat
Bland oksekødstrimler med fintsnittede forårsløg. Rør sauce af 2 spsk citronsaft, 2 spsk olie, 2-3 knuste, tørrede chilier, 2-3 hakkede hvidløgsfed og 1 knsp sukker. Drys salaten med noget frisk koriandergrønt.

Nudler kan serveres til eller vendes i salaten og ristes let i wokken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.001 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her