Logo

Perlebygsalat med grillet grønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Perlebygsalat med grillet grønt


Perlebygsalat - Flot at se på og smager fantastisk godt. Perlebyg er fyldt med fibre, som har kolesterolsænkende effekt. Det er polerede bygkerner med en del af skaldelene bevaret ...

Tilberedningstid: 45 minutter. Kogetid: 20 minutter Ikke fryseegnet. (1 person)

 

#

35 g perlebyg

100 g fennikel

100 g squash

50 g aubergine

2 tsk olie

1 tsk vand

persille

mynte

estragon

25 g rødløg

1 fed hvidløg

2 tsk citronsaft salt

peber

*

Skyl perlebyggen grundigt og kog den efter anvisningen på pakken.

Skyl grønsagerne og skær dem i skiver på langs a ca. ½ cm.

Rør halvdelen af olien sammen med vandet i en skål og vend grøntsagerne i, så alt er smurt ind.

 

Grill grønsagerne på begge sider på en god varm grillpande i olie, til de er møre.

Skyl og slyng krydderurterne og fint hak dem, mens grønsagerne griller.

Pil og finthak også løg og hvidløg.

Bland den varme perlebyg med de grillede grønsager, krydderurter, løg, hvidløg, resten af olien og citronsaft, og smag til med salt og friskkværnet peber.

 

TIPS: Du kan fint bruge perlerug eller perlespelt i denne salat i stedet for perlebyg.

Salaten kan sagtens forberedes dagen før og så bare lige blandes med dressingen, når den skal spises.

 

Kalorier: 230 kcal. Protein 7 g (12 %). Kulhydrat 34 g (65 %).Fedt  6 g (23 %). Kostfibre 5g.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her