Logo

Pizzadej - langtidsbearbejdet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
550 g hvedemel
15 g gær
3 tsk salt
4 dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
2 tsk sukker

Rør gæren ud i 1 dl lunkent vand.
Sigt melet i en røreskål og lav et hul i midten til salt, sukker, olivenolie

samt den opløste gær
Slå dejen godt sammen med hænderne og tilsæt gradvist resten af

vandet, indtil der opnås en fast og let klæbrig dej.
Tag de op og ælt den færdig på et meldrysset bord og tilsæt resten

af melet.
Gem en smule hvedemel til at drysse bordet og dejen med.
Fold dejen dobbelt og arbejd fra midten ud mod siderne.
Efter et par minutter optager dejen ikke mere hvedemel.
Fortsæt æltningen i ca 20 minutter.
Lad derefter dejen hæve et varmt sted i 2 timer.
Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke.
Efter 2 timer er dejen hævet til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 200°C.
Del dejen i to og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Vend af og til dejen.
Den udrullede dej skal være ca 5 mm. tyk.
Beklæd formen og skær det overskydende dej fra.
Fordel fyldet på pizzabunden.
Bages i ca. 12 minutter til dejen er sprød og gylden.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.814 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?