Logo

Pommes Anna i portions-ramekiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pommes Anna i portions-ramekiner

Klik her for at sende et billede 


Mit bud på en lækker og lidt lettere udgave af den franske klassiker Pommes Anna. Retten er stadig med rigeligt smør, men resultatet er langt fra det den traditionelle tunge og bestandige udgave. Her er den krydret med rosmarin, men prøv også med salvie eller timian.

 

# Ingredienser

500 g danske økologiske kartofler

100 g smør

2-3 kviste frisk rosmarin

salt og friskkværnet peber

En metal muffins form, 12 ramekiner samt stanniol


* Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og snit dem i så tynde skiver som muligt.

Brug fx mandolinjern eller kartoffelskræller for at gøre det lettere.

Smelt smørret og tilsæt rosmarin, salt og peber imens det smelter.

Når smørret er smeltet, så lad det stå og trække lidt smag, i ca 10 minutter.

 

Smør hullerne i formene med smør.

Læg nu et lag kartofler i bunden af hver form.

Sørg for at det kommer så godt ud til kanten som muligt.

Når der ligger et helt lag, så smørres det med et lag smør.

Læg derefter et nyt lag kartofler ovenpå, men sørg for at de ligger forskudte af det første lags skiver, således at der kommer små mellemrum imellem skiverne.

Smør også dette lag og fortsæt således til alle formene er fyldt.

Pynt med en lille dusk rosmarin på toppen af hver muffin.

Pak formene ind i stanniol og stil den i en forvarmet (230 °C) ovn med over og undervarme tændt.

 

Lad dem bage i 25 minutter med stanniol på (i denne periode smørdampes kartoflerne og bliver bløde).

Efter 25 min fjernes staniolen og kartoflerne bages yderligere 35 minutter til de er gyldne og sprøde på ydersiden.

 

Smørret skal gerne boble i denne periode da det friterer kartoflernes ydere skal.

De færdige kartofler kan let vippes op af formen med en kniv.

Pas på du ikke får stukket ind mellem lagene så de falder fra hinanden.

 

Tips: Ramekin: Små porcelænsskåle, ca 7 cm i diameter. Oprindelse via fransk ramequin, af middelnederlandsk rammeken, diminutiv af dialektalt ram 'fløde', jævnfør tysk Rahm, hollandsk room

 

Ramekin eller Timbale?

Ramekin: Små porcelænsskåle, ca 7 cm i diameter. Oprindelse via fransk ramequin, af middelnederlandsk rammeken, diminutiv af dialektalt ram 'fløde', jævnfør tysk Rahm, hollandsk room

 

Timbaleform: Porcelæns-, glaseret keramik-, metal-, eller ovnfast glas portionsskål (12-20 cm i diameter), brugt til tilberedning og servering af fx tilbehør til hovedretter eller til desserter. Oprindelse fra fransk timbale af ældre fransk tamballe 'pauke', lånt via spansk fra arabisk tabl 'tromme'

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelsalat med pestoItaliensk pesto mixet med ristet grøn peberfrugt, passer fint sammen med kartofler i denne...
• Brunede kartoflerBrunede kartofler er ikke svære at lave. Tilbered de lækreste kartofler på bare 30...
• Kartoffelsalat brogetHar du en gang smagt denne lækre og sunde kartoffelsalat laver du den helt sikkert igen og...
• Chokolade-creme brûléeDessertklassikeren creme brûlée er i denne luksusudgave lavet med chokolade
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!