(8 personer) 
# Ingredienser
1 fl. rødvin (gerne af en god kvalitet) 
3-4 overmodne tomater 
1-2 løg 
1 grøn peber 
1 rød peber 
1 bouillonterninger (oksekød) 
1-2 dl  vand 
* Tilberedning
Skær grønsagerne i store tern og svits disse i en tykbundet gryde. 
Kog vandet og hæld dette ved grønsagerne, sammen med bouillonterningen. 
Lad det simre i 10 min. 
Hæld en ½ flaske rødvin ved. 
Læg låg over og lad det stå i et par timer. 
Efter et par timer hældes den resterende rødvin til saucen. 
Når det hele har stået i yderligere en time eller to, sies saucen gennem en sigte.
Grønsagerne pureres ned i saucen. 
Jævn saucen med lidt Maizena og smag til med salt, peber og sukker. 
Servering: Serveres til kalve-, okse- og svinekød.