
 
En herlig, frisk salat, fuld af vitaminer og krydderurter
som overrasker. Server som en let frokost eller tilbehør til den varme ret •
Radiser er meget kaloriefattige. • Dild lindrer fordøjelsesbesvær og mavekneb. 
Forberedelse 30 min. 4 portioner
 
# Råvarer til Radisesalat:
2 bundter radiser 
2 tomater 
1 lille zucchini 
2 røde peberfrugter 
1 lille kålrabi 
¼ bundt purløg 
½ bundt dild 
¼ bakke karse (kan undværes)
DRESSING: 
3 spsk cremefraiche 
1 spsk hvidvinseddike 
1 spsk stærk usødet sennep 
salt og peber 
5 spsk olie 
blandede typer bladsalat 
 
* Fremgangsmåde:
1 Gør grønsagerne i stand. 
Skær radiserne i tynde skiver og tomaterne i både. 
Udkern zucchinien og skær den i strimler. 
Striml peberfrugterne. 
Skræl kålrabien og riv den groft. 
 
2 Skyl og tør purløg og dild. 
Riv dilden groft og skær purløget i små ringe. 
Klip karsen af. 
Bland urter og grønsager i en skål. 
 
3 Bland cremefraiche, vineddike og sennep og krydr kraftigt
med salt og peber. 
Pisk olien i lidt ad gangen til dressingen er ensartet og
blank. 
 
4 Hæld dressingen over salaten og bland godt. 
Sørg for at alle ingredienser er dækket af dressingen og lad
salaten trække i 10 min. 
Læg salatbladene på tallerkener og fordel grønsagerne
ovenpå. 
Server med friskbagt brød. 
 
Tips & råd 
 
Karse bør anvendes sparsomt eftersom den har en stærk smag
og let kan overdøve de øvrige ingredienser. Karsens smag skal kun virke
forfriskende og kan fint undværes. 
 
I en salatdressing som indeholder olie blandes alle
ingredienserne, så saltet opløses. 
Sidst piskes olien i lidt ad gangen, så dressingen kan
emulgere. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 222 = kJ 932 
Kulhydrat 12 g Protein 3 g Fedt 18 g (73%) Fibre 5 g