Logo

Ris pilaff

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ris pilaff

 

Pilaf er en risret, eller tilbehør, der oprindeligt kommer fra Sydasien, Tyrkiet og Persien. Retten bliver tilberedt af langkornede ris kogt i krydret fond i en gryde eller pande.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

1 spsk olie

1 løg

250 g (ca. 3 dl) langkornede ris

6 dl vand eller bouillon

50 g (1 dl) rosiner

50 g (godt 1 dl) valnødder

1 laurbærblad

salt og peber fra kværn

1 tsk paprika edelsüss

*

1. Varm olien i en tykbundet gryde.

Hak løget og svits det i olien 2-3 min.

Kom risene ved og rør godt om.

Tilsæt letsaltet vand eller bouillon og bring det i kog.

Kom rosiner, nødder og laurbærblad ved.

 

2. Skru ned for varmen, læg låg på og lad risene simre i 12 min.

Tag gryden fra varmen og lad det stå med låg på i andre 12 min.

 

3. Skil risene med to gafler og smag til med peber og paprika.

Især godt til svinekød.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønsags-risottoRis på italiensk - til afveksling for pastaen. Med friske sommergrønsager og parmesanost,...
• Risotto med fennikelsalatRisotto er rigtig hyggemad, som passer både til hverdag og til søndag. Fennikelsalaten har...
• Risotto med squash og ærterDu skal bruge de til en rigtig risottoris: de er runde og har særlige egenskaber, så...
• Blommer, bagt, med sabayonneSpændende dessert med blommer, der bages med blandt andet rødvin, kanel og stjerneanis....
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!