Logo

Ris pilaff

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris pilaff

 

Pilaf er en risret, eller tilbehør, der oprindeligt kommer fra Sydasien, Tyrkiet og Persien. Retten bliver tilberedt af langkornede ris kogt i krydret fond i en gryde eller pande.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

1 spsk olie

1 løg

250 g (ca. 3 dl) langkornede ris

6 dl vand eller bouillon

50 g (1 dl) rosiner

50 g (godt 1 dl) valnødder

1 laurbærblad

salt og peber fra kværn

1 tsk paprika edelsüss

*

1. Varm olien i en tykbundet gryde.

Hak løget og svits det i olien 2-3 min.

Kom risene ved og rør godt om.

Tilsæt letsaltet vand eller bouillon og bring det i kog.

Kom rosiner, nødder og laurbærblad ved.

 

2. Skru ned for varmen, læg låg på og lad risene simre i 12 min.

Tag gryden fra varmen og lad det stå med låg på i andre 12 min.

 

3. Skil risene med to gafler og smag til med peber og paprika.

Især godt til svinekød.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.715 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her