Patatas con all i oli - 6-8 personer
 
1 kg små, ensartede nye kartofler 
Olivenolie
1 fed hvidløg uden skal
Hakket persille
 
Skyl og skrub kartoflerne grundigt og skær dem i kvarter. 
Det er en smagssag. om man vil tilberede og spise med eller uden skræl. 
Dup kartoffel bådene helt tørre.
Varm 1 lag olie a ca. 1 cm op i en pande eller sauteuse.
Steg kartoffel bådene og hvidløget og vend nogle gange undervejs. 
Efter 15-20 min. er kartoffelbådene møre indeni. men sprøde udenpå.
Tag kartoffelstykkerne og hvidløget op med en hulske.
 
Hæld aïoli (se herunder) på kartoflerne og drys lidt hakket persille over.
 
Aïoli (Hvidløgsmayonnaise)
3 store fed grofthakket hvidløg 
½ tsk  salt 
2 pasteuriserede æggeblommer 
¼ l olivenolie 
Frisk citronsaft eller hvidvinsvinaigre
 
Kør æggeblommer, olivenolie, hvidløg og salt til mayonnaise i et smalt blenderglas til passende konsistens. 
Hold lidt igen på olien!
Smag til med citronsaft / hvidvinsvinaigre.