Logo

Rugbrød med øl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
100 g hele eller knækkede rugkerner
1 dl håndvarmt vand
1 flaske maltøl
50 g gær
1 spsk vineddike
2 tsk salt
300 g groft rugmel
200 g hvedemel

Pensling:
15 g smeltet smør

Udblød rugkernerne i vandet ca. 1 time. Rør øl og gær sammen. Tilsæt vineddike, salt, de udblødte kerner, rugmel og hvedemel og rør dejen godt sammen. Lad dejen hæve i skåle 3-4 timer. Kom dejen i en smurt form på 1 ½-2 l og glat overfladen til med fugtige hænder. Efterhæv brødet mindst 1 time. Pensl med smør og bag brødet ca. 1 time ved 200 º på nederste ovnrille.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.559 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?