Logo

Rugbrød på surdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

A:
1 ½ l lunken vand
Surdej ( en god stor kop )
600 g skårne rugkerner
150 g rugmel
750 g hvedemel
 
B
½ l lunken vand
3 spsk groft salt
1 kg rugmel
A: blandes sammen i en stor gryde/skål og hviler tildækket i 12-24 timer.
B: blandes i A. En god stor kop surdej tages fra i et glas og dækkes med groft salt. Låg sættes på og sættes i køleskab.
( Surdejen skal helst benyttes inden 1 ½ md. ).
Resten af dejen fordeles i to 2 ½ l. forme og hæver ca. 2-6 timer.
Bages 1 ½ time ved 200°C. på nederste rille.
Tages ud af formene og sættes på risten med bunden opad.
Bages videre i 10 min.
 
Sprøde rugbrødskiks: Rugbrødet skæres i meget tynde skriver og bages sprøde i ovnen med smeltet smør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.738 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her