20 g fedtstof 
20 g hvedemel 
2 gulerødder 
2 løg 
1 ½ dl tomatpure 
1 ½ kvist frisk timian 
4 laurbærblade 
1 spsk  hel sort peber 
2 l fond brun 
 
Gulerødder, skrælles og skæres i grove tern. 
Løg skylles, roden skæres af, løg deles i både med skal. 
Smør smeltes i gryde og der tilsættes hvedemel.
Der skal røres godt rundt, når melet er lysebrunt kommes de groft skårne urter og krydderier i, brunes let og nu tilsættes fonden. 
Dette småkoger i ca. 2 ½ time. 
Mens saucen koger skummes den jævnlig. 
Når saucen har kogt et par timer skal den sigtes, koges igennem og nedkøles hurtigt.
Denne sauce er fortrinlig til videre bygning af saucer, som rødvinssauce, pebersauce o.s.v