Logo

Skånsk brød lavet med skolddejning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(3 brød)

I Skåne var det almindeligt at bage med skolddejning helt frem til 1900-tallet. I dag er man vendt tilbage til denne bagemetode. Bemærk, at man tit kommer sukker og sirup i brødet i Skåne. Det skyldes, at der dyrkes mange sukkerroer i denne del af Sverige, og det var vigtigt at udnytte de råvarer, man havde ved hånden. Efterhånden blev det søde brød en del af den skånske madkultur.

1. dag:
1 liter vand
1-2 spsk kommen
550 g rugmel

Hæld kogende vand over melet. Kog kommensfrøene op med lidt vand, hæld det over melet, og rør det sammen. Lad blandingen stå ved stuetemperatur i 10-12 timer, gerne natten over. Efterhånden udvikler der sig en fin aroma.

2. dag:
50 g smør eller margarine
2 ½ dl vand
50 g gær
½ spsk husholdningseddike
2 tsk salt
1 dl sirup
1-1 ¼ kg hvedemel

Smelt smørret, tilsæt vand, og varm det op til ca. 500. Hæld det i melblandingen. Tilsæt smuldret gær, eddike, salt og sirup. Rør så meget hvedemel i, at dejen bliver glat og smidig. Lad den hæve i 1 ½ time.
Form 3 brød af dejen, og læg dem i en smurt bradepande. Lad brødene hæve under et klæde. Bag brødene på nederste rille i ovnen ved 175º i 1-1 ½ time. Lad brødene køle af under et klæde.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her