100 g soltørrede tomater 
1 dl  hvidvinseddike 
2 dl  vand 
ca. 1 dl  olivenolie 
½ fed hvidløg 
frisk basilikum timian eller oregano 
evt. enkelte ansjosfilet 
 
Læg meget salte tomater i koldt vand i ca. 30 minutter. 
Hæld herefter vandet fra. 
Dette kan springes over med normal saltet tomater.
Blød nu tomaterne ud i hvidvinseddike og vand i et par timer, vend dem et par gange undervejs. 
Hæld væden fra og dup dem et par gange ned et rent klæde eller køkkenrulle. 
Lad dem lufttørre helt. 
Kom dem i et skoldet sylteglas. 
Imellem tomaterne lægges lidt frisk krydderurter og evt. ansjosfileterne. Tilsæt meget finthakket hvidløg. 
Hæld olivenolie over så det dækker.
Luk glasset og opbevar det i køleskabet. 
Tomaterne smager bedst når de har stået noget tid og taget smag af olie, krydderurter og hvidløg. 
Tomaterne anvendes i strimler i pasta og salater retter.