
 
Umodne tomater kan
sagtens spises efter lidt tilberedning. Dette er en amerikansk klassiker. 
2-4 personer. Arbejdstid:
20 min. Stegetid. 8-10 min.
# 
500 g grønne tomater
1½ dl hvedemel 
½ dl groft majsmel
(polenta) 
1½-2 dl mælk 
1 spsk finthakket
frisk oregano (eller 1 tsk tørret) 
olie til stegning 
salt og peber 
Tilbehør: flagesalt
og tabasco evt. cremefraiche 
*
 
Rør de to slags mel
sammen med mælk til en lind dej, og tilsæt oregano, salt og peber. 
Skær tomaterne i 1
cm tykke skiver, dyp dem i dejen, og steg dem gyldne på en varm pande med 1 cm
olie ca. 4 min. på hver side. 
Server med flagesalt
og tabasco og evt. lidt cremefraiche som forret eller tilbehør til fx en
hakkebøf. 
 
TIPS: Du kan også
panere tomaterne i sammenpisket æg og en blanding af hvedemel og majsmel, i
stedet for at dyppe dem i dej. 
 
