85 g sukker (ca. 1 dl) 
25 g smør 
1 kg små pillede og kolde kartofler 
 
Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme, til det er gyldent. 
Undlad at røre i det. 
Kom smør i og skru op til kraftig varme. 
Rør i smørret og lad det smelte. 
Kom kartoflerne i et dørslag og skyl dem under koldt vand. 
Kom de våde kartofler i panden. 
Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 minutter. 
Vend forsigtigt i dem. 
Hvis kartoflerne ønskes mere lyse - brunes de kun 4 minutter. 
  
Tips: De brunede kartofler kan forberedes i god tid. 
Brun kartoflerne i ca. 4 minutter. 
Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. 
Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. 
Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend 
forsigtigt i dem - til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og 
blanke. Kog og pil evt. kartofler dagen før.