Logo

Sundt frugtgrovbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g gær.
4 dl lunkent vand.
1 dl kærnemælk
1/2 dl appelsinsaft.
3 spsk olie.
1 1/2 tsk salt.
30-50 g groft hakkede valnødder.
50-70 g groft skårne dadler/figner.
100 g hvedeklid.
200 g sigtemel.
400 g hvedemel.
 
Æg eller æggehvide til pensling
 
Gæren udrøres med vandet, de øvrige ingredienser og ca. halvdelen af melet kommes i.
Æltes smidig med en træske eller gaffel.
Æltes færdig på bordet med resten af melet, dejen skal stadig være blød, uden at hænge i bordet.
Hæver i fadet på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
Formes derefter til brød, pensles og efterhæver på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Bages ved 210ºC i ca. 45 minutter.
Tages forsigtigt ud og bankes let i bunden, lyder det "hult", er det gennembagt.
Lad det afkøle på rist.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegte kartofler En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Julesalat med frugtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Thousand Island dressing 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Strawberry jellyEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os