
Timian og soltørrede tomater giver dette brød karakter og farve. 
 
6,5 dl lunkent vand 
50 g gær 
2 spsk sukker 
2 spsk salt 
1 kg hvedemel 
1 dl finthakkede soltørrede tomater 
2 spsk timian 
evt. ekstra hvedemel til æltning 
 
Rør gæren ud i lunkent vand (37°C) 
Tilsæt sukker og salt og rør rundt. 
Bland væsken med ca. 750 g af hvedemelet, de finthakkede soltørrede tomater og de 2 spsk timian. 
Ælt dejen sammen og tilsæt evt. resten af melet. 
Lad dejen hæve i 30 minutter. 
Hæld dejen ud på en melet overflade og ælt den godt igennem. 
Form to brød som efterhæves i 45 minutter. 
Bag brødene i 30-40 minutter ved 175°C. 
 
Tips: Eksperimenter evt. med andre krydderurter fra haven. Fx kan du erstatte timian med oregano.