Vi ved, at mange danskere har lært at lave tortellini. Hermed en lille opskrift for at minde dem om, hvordan man laver dem i Rom.
Til pasta: 
3 æg
330 g hvedemel 
1 tsk  olivenolie 
1 tsk  salt
Fyld:
250 g magert svinekød 
150 g parmaskinke 
200 g mortadellapølse 
60 g parmesanost
1 æg
lidt revet muskatnød 
salt og peber
Tilbehør til hønsekødssuppe eller consomme
Lav pastaen efter vores anvisning på frisk pasta, se opskrift, og lad den hvile i 30 minutter.
Skær svinekødet i små stykker og steg det uden fedtstof på en
tefalpande. Blend det i køkkenmaskinen med skinke og mortadella og salt og peber.
Del pastaen i 2 stykker, lad den ene del ligge overdækket, så den ikke bliver tør, og rul imens den første del ud i tynde baner. Del den i en små firkanter ca. 4x4 cm. Sæt lidt af fyldet på hvert stykke og luk dem hurtigt, inden pastaen tørrer ind.