Logo

Trines gode brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fedtfattig.

2 pakker gær
9 dl lunkent vand
ca ½ dl vindruekerneolie
2 barneskef. salt
250 g fuldkornsmel
250 g sigtemel
ca. 1000 g hvedemel
(der kan også bruges andre meltyper at blande i.)
solsikkefrø efter ønske

Gæren opløses i det lunkne vand, derefter tilsættes olie. Melet blandes i sammen med salt og solsikkefrø. (Der kan også bruges hørfrø, eller andre grove kornsorter). Det hele blandes og æltes godt, og hæver et lunt sted i 45 min. til 1 time. Derefter presses luften ud af dejen, og det formes til 3 brød, eller boller. (Der bliver ca. 42 stk af denne portion.)Det hæver atter i ½ time, og bages ved 200ºC i alm. ovn,(eller 180ºC i varmluftovn) i ½ time.

Friskbagt med smør og ost fx.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her