Logo

Ymerbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Et virkelig let og luftigt brød med både smag og næring og mætter godt. Et godt frokostbrød.

 

1 1/2 pk gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
3 dl ymer eller anden tilsvarende surmælksprodukt

3 dl lunken vand
45 g olie 
900 g hvedemel 
 
Gær, sukker, salt røres sammen til gæren er smeltet.
Lidt hvedemel ca 50 g røres i og blandes godt med ymer og lunken vand.
Lad det stå ca 5 min (dette SKAL gøres for at opnå et godt resultat)
45 g olie røres i nu og så hvedemel til dejen lige slipper skålen ca 800-900 g
Hæves til dobbelt størelse.
Formes i 2 brød i forme og efterhæves 20 min.
Bages ved 200ºC i 30-35 min.
 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.917 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svensk salatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartoffelmos med olivenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• TomatsnegleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tiramisu-islagkageHvis du også er vild med den klassiske italienske dessert med en skøn smag af kaffe, så...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os