Logo

Årets kage med øl 2003

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
- komponeret af Nilaus Bille Nielsen, konditorelev i København, og valgt som årets bedste af Danmarks Konditoriaug. Kagen med den friske citron-chokoladesmag og det lette strejf af øl koster 16 kroner hos konditorerne landet over, men gastronomer kan selv trylle efter Nilaus' anvis­ninger:
(30 kager)
 
Bund:
500 g mazarinmasse
700 g kransekagemasse
 
Citronbavarois:
1/2 l. sødmælk
1/2 l. piskefløde
200 g æggeblommer
50 g sukker
700 g lys chockolade
10 blade husblas
Fintreven skal og saft af 2 citro­ner
 
Syltede citroner:
2 citroner
50 g sukker
1/2 dl vand
 
Criollo chokolademousse:
1/2 kg kagecreme
1/2 Criollo øl (Carlsberg øl med chokoladesmag)
700 g mørk chokolade
66% Valrhona
5 blade husblas
1 l. piskefløde
 
Pynt: Chokoladespåner
 
Bund: Masserne røres sammen, smøres ud i en bageform i 1 cm tykt lag og bages ved 180º i 20 minutter.
Køles af og stikkes ud i 30 bunde.
 
Citroobavarois: Kog mælk og fløde op, leger med æggeblommer og sukker ved 80º.
Udblød husblas i koldt vand og smelt i cremen.
Hak chokoladen og hæld den varme creme over.
Fordel cremen i 30 udstikkerringe, ca. 4.5 cm høje, og lad stå på køl, til de har sat sig.
Anret bavarois'en oven på bundene.
 
Syltede citroner: Skær citronerne i tynde skiver.
Kog sukker og vand op og læg citronskiverne i, giv et kort opkog i 2 minutter og stil til afkøling.
Hak citronerne fint og fordel dem ud over citronbavarois'en.
 
Criollo chokolademousse: Varm kogecremen op og smelt chokoladen. Varm øllet op og smelt den udblødte husblas heri.
Vend kagecreme og øl sammen.
Pisk fløden let ag vend den i den afkølede chokoladecreme.
Fordel cremen oven på bavarois'en.
 
Anretning: Lad kagen sætte sig og pynt med mørke chokaladespåner lige inden servering.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.296 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SmørhornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Havrebrød med klidHavre er en meget populær kornsort og bruges blandt andet til havregrød. Her bruges også...
• Store bededags hvederEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Små citrontærterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os