Logo

Æble og tranebær cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æble og tranebær cupcakes

Disse saftige kager vil minde dig om de æblekager med smuldredej, du spiste  som barn. Tranebærrene giver en let syrlig aroma og en dejlig farve.

 

18 cupcakes:

225 g hvedemel

2 tsk bagepulver

2 tsk stødt kanel

1/2 tsk friskrevet muskatnød

375 g smør ved stuetemperatur

300 g sukker

2 æg

2 1/2 dl æblegrød (købt eller efter opskriften nedenfor)

1 spsk fint revet økologisk citronskal

200 g tranebær (friske eller frosne)

65 g hakkede valnøddekerner (kan udelades)

 

Æble- og valnøddedej:

30 g smør

6 tsk sukker

50 g mel

1 æble, skrællet, og skåret i små tern

65 g hakkede valnøddekerner

 

A. Varm ovnen op til 180°C

Bland de tørre ingredienser med krydderierne, og stil dem til side.

 

B. Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem.

Tilsæt de tørre ingredienser, æblegrød og citronskal, og rør dejen sammen. Vend tranebær og evt. valnødder i.

Hvis du bruger frosne tranebær, skal du ikke tø dem op på forhånd.

 

C. Fyld papirformene med dej, til de er godt halvt fulde.

Glat dejen ud med bagsiden af skeen.

 

Æble- og valnøddedej:

Smelt smørret i en pande, og tilsæt resten af ingredien­serne.

Bland det godt, og varm op under omrøring, til blandingen lige netop begynder at skifte farve.

Tag den væk fra varmen, og læg en skefuld på hver kage.

Bag dem i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Lad dem køle helt af, før du tager dem ud af formen.

Pynt evt. med friske bær, f.eks. ribs.

 

Tips: Server disse kager med en klat flødeskum på toppen.

 

Æblegrød:

3-4 æbler, skrællede, uden kernehus og hakket i små stykker

200 g lyst rørsukker

100 g smør, skåret i små stykker

2 spsk vand

1 tsk stødt kanel

 

Æblegrød: Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde, og lad det koge sagte i 5-10 minutter, eller til æblerne er møre.

Tag gryden væk fra blusset, og purer æblerne med en gaffel.

Køl fyldet af, før du kommer det i kagerne.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.347 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Anzac-kager med macadamianødderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Lagkage, BrittasHer er opskriften på en simpel men utrolig lækker lagkage med chokolade, nougat og banan....
• JordbærkompotEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærsalat med ostespecierEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os