Logo

Æbleskiver - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleskiver - Maries

Ca. 40-45 stk

 

25 g gær

3½ dl mælk

¼ tsk salt

1 tsk sukker

reven skal af ½ citron

250 g hvedemel (4 dl)

4 æg

fedtstof til stegning

 

Rør gæren ud i mælken og tilsæt salt, sukker og reven citronskal.

Rør melet i og tilsæt æggeblommerne en ad gangen.

Lad dejen hæve en halv time.

Pisk æggehviderne stive og fold dem i med let hånd.

Varm en æbleskivepande godt op og kom lidt smeltet smør eller palmin i hullerne.

Fyld derefter hullerne knap til kanten med dej.

Vend æbleskiverne, så snart de har dannet skorpe.

Bag dem ved jævn varme i 6-8 minutter.

Det er vigtigt, at æbleskiverne bages ved jævn varme, så de bliver gennembagte, samtidig med at de får en gylden og sprød skorpe.

Vend æbleskiverne flere gange under bagningen, så bliver de fint runde.

Server æbleskiverne varme med flormelisdrys og syltetøj.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.209 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her