Logo

Abrikos-citronkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 En dejlig og frisk kage, som passer til ethvert kaffebord.

 

1 dåse abrikoser 420 g
175 g smør
175 g sukker
2 æg
reven skal af 1 citron
3 spsk citronsaft
4 spsk sukkerlage fra abrikoserne
250 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
Glasur:
flormelis
citronsaft
Endvidre:
citronskal
*
Hæld lagen fra abrikoserne, gem den og skær abrikoserne i mindre stykker.

Rør fedtstof og sukker godt sammen.

Rør æggene i et ad gangen.

Tilsæt reven citronskal. Rør citronsaft og sukkerlage i skiftevis med hvedemel, vaniljesukker og bagepulver.

Kom dejen i en smurt randform og bag kagen 50-55 minutter ved 175ºC.

Rør glasur af flormelis og citronsaft.

Glasér kagen og drys med fintstrimlet citronskal.
--

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.879 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Guldkorns småkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• SpeltflutesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Honningkage i formEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Gammeldags æblekageGammeldags æblekage, som mormor serverede den, med hjemmeristet sød rasp og rigeligt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os