Pandekager vækker også jubel hos børnene. Bag en ekstra stor portion. Duften trækker gerne et par ekstra børn til.
I campingvognen har vi udskiftet den ene gasflaske med et af de blå campingblus, så vi kan stege udendørs, så ofte vejret er til det.
 
50 g gær
½ kop lunken vand 
3 ½ kop lunken mælk 
4 kopper hvedemel
1 tsk  salt
½-¾ kop sukker 
Evt. reven appelsinskal 
Fedtstof til bagning
 
Rør gæren ud i lunkent vand.Tilsæt den lunkne mælk.
Salt og sukker blandes i melet og kommes i væsken under omrøring. Tilsæt eventuelt reven appelsinskal.
Lad dejen hvile i 20-30 minutter.
Smelt fedtstof på panden og hæld en passende mængde dej på. Pandekagerne skal have en diameter på 10-12 cm. Bages på begge sider.
Pandekagerne kan serveres med marmelade og sukker eller med en kompot:
 
½ del vand
1 del sukker
Stikkelsbær eller andre friske bær som fx solbær og brombær
½ stang vanilje
 
Vand og sukker koges op med vanilje. 
Bærrene kommes direkte i lagen. 
Bringes næsten til kogepunktet. 
Tag omgående gryden af blusset og lad bærrene trække i lagen til de er kolde.