Logo

Ananastærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
300 g hvedemel + 40 g
150 g smør
Salt
300 g ananas
250 g sukker
2 æg
1 spsk citronsaft
15 g smør
Salt

Si melet med en anelse salt. Tilføj smørret i bidder og ælt med fingrene - håndvarmen er tit for meget. Tilføj lidt-efter-lidt omkring 1/2 dl iskoldt vand, til konsistensen tillader at dejen kan rulles. Dejen har godt af at hvile et kvarter i køleskabet i folie eller film. Del ananaskødet i passende stykker. Bland 40 g hvedemel med sukkeret og en anelse salt. Rør æggene i. Bland ananas-stykkerne med citronsaften og hæld dem i ægblandingen. Rul tærtedejen ud og beklæd den smurte tærteform med to - tredjedele af den og anbring ananas-fyldet ovenpå. Fordel nogle små smørklatter hist og pist. Dæk med resten af tærtedejen. Bag tærten i den forvarmede ovn de første ti minutter ved ca. 230° - sænk så varmen og bag videre ved 180° i en god halv times tid til toppen er pænt brun.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.269 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HindbærhornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svensk chokoladekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Irske rosin cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Heibergs Ris à la mandeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os