Logo

Appelsin-franskbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 dl appelsinsaft
2 spsk smør
35 g gær
½ tsk salt
3 spsk sukker
revet skal af 1 appelsin evt. lidt hakket syltet appelsinskal eller 2-3

spsk appelsinmarmelade
300 g hvedemel

Appelsinsaft lunes med smør, og heri opløses gæren, hvorefter salt, sukker, revet appelsinskal og syltet appelsinskal eller marmelade blandes i sammen med melet.
Kom kun de 250 g hvedemel i, og gem resten til æltning.
Brødet røres sammen, æltes godt og hæver lunt i skålen tildækket i 35 minutter.
Æltes om og formes til en tyk pølse, der lægges på en smurt plade eller i en smurt form 1 ½ liter og efterhæver 20-25 minutter.
Pensles med lidt æg eller æggehvide, og bager på nedertse rille i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter på plade og ca. 45 minutter i form. Afsvaler tildækket på bagerist.
Fint brød med smør på.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.667 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?