Logo

Bisi - pandekagebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bisi er en slags pandekagebrød lavet på hvedemel, gær og vand. Bisi severes til æggesalat eller som tilbehør til forskellige pilav-retter.

 

500 g hvedemel
1 ½ tsk salt
½ pk gær
1 tsk bagepulver
1 tsk olie
3 dl lunkent vand

Alle ingredienser blandes undtagen det lunkne vand, der tilsættes lidt efter lidt.
Dejen æltes grundigt (den må gerne klistre lidt ), når den er færdig. Stilles til hævning et lunt sted i en halv time.
Dejen slås ned og formes til 10 boller.
Bollerne rulles ud i pandens størrelse.
Der laves 3 lufthuller med fingrene i pandekagen.
I en pande varmes så meget olie at det står ca. 2 cm op fra bunden.
Når olien er meget varm lægges pandekagen forsigtigt i og den vil
hurtig boble op.
Kagen vendes efter et par minutter med en gaffel.
De færdige pandekager lægges til afdrypning på køkkenrulle.
Der supleres i panden med olie efterhånden, så der hele tiden er den samme mængde olie i panden.
Bisi serveres til æggesalat eller som tilbehør til forskellige
Pilav-retter.
Pandekagerne kan fryses og genopvarmes i ovn, men smager bedst nybagte.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.205 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?