Logo

Blommetærte, fransk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne franske blommetærte har få ingredienser og er super let at lave med blandt andet hasselnødder. Prøv den til en franskinspireret madaften, eller til søndagshyggen hvor det kan være et lækkert pift


3 dl hvedemel
125 g smør eller margarine
2 spsk sukker
2 spsk vand
 
Fyld:
700-800 g blommer
1 dl malede hasselnødder

1 dl flormelis

*

 
Kom melet i en skål eller en køkkenmaskine.
Tilsæt fedtstof i skiver samt sukker og rør eller kør til det bliver en grynet masse.
Tilsæt vand og arbejd hurtigt dejen sammen.
Lad den hvile koldt i 30 min.
Imens tages stenene ud af blommerne, og de skæres i små både.
Rul dejen ud og læg den i en pieform, ca 25 cm i diameter.
Tryk dejen godt fast op ad kanten.
Stil formen i køleskabet et øjeblik.
Prik bunden med en gaffel og drys de malede hasselnødder over.
Læg blommebåde i et pænt mønster oven på.
Bag pien i ca 30 min ved 225ºC.
Hvis den bliver for mørk mod slutningen, dækkes med alufolie.
Tag pien ud af ovnen og drys flormelis over hele pien.
Glasér tærten et øjeblik i ovnen under grillen.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.216 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?