Logo

Boller, bagt uden gær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boller, bagt uden gær


Hjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er let at lave helt uden gær. Prøv dem en eftermiddag til kaffen eller teen, eller til fødselsdagen med lagkage.


# Ingredienser

500 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel, gerne durum- eller ølandshvede
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2½ dl skyr
3 dl vand

1 sammenpisket æg til pensling

* Tilberedning

Bland de to slags mel, bagepulver og salt i en skål.

Rør skyr og vand i.

Dejen skal være fugtig og klistret.

Form dejen til boller med to spiseskeer.

Læg dem på bagepapir på en bageplade.

Pensl bollerne med sammenpisket æg (se tips).

Bag bollerne ca. 15 min. ved 225 °C på midterste ovnribbe.


Tips: bollerne kan evt drysses med græskarkerner eller tesukker før du bager dem.




 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (46 stemmer)
Siden er blevet set 200.983 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1234919-08-2018 09:04:53 liselotte
nemme og gode,jeg putter lidt kanelsukker på toppen.
1211009-03-2018 10:27:48 Marcus Staal
Super gode boller. De minder meget om scones, i smag og konsistens. Jeg dryssede sukker på toppen og hakkede mandler. Det gør noget både kosmetisk og smasmæssigt.
1205225-01-2018 19:34:34 Nikolaj Lund Måsøy
De Smagte ok. Smager bedre hvis man puttede glasur på toppen :)
27124-01-2015 22:45:02 sean
Dejlig nem og hurtig opskrift

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?