Logo

Boller eller baguette meget nemme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Boller eller baguette meget nemme

 

Her er opskriften på rigtig gode morgenboller. Selvfølgelig ville man også sagtens kunne bruge dem som sandwichbolle, og de er nemme at tage op af fryseren.

Dejen er super nem og lækker at have med at gøre, du behøver ikke at have fingrene i den en eneste gang, udover når bollerne hurtigt skal formes. Det kan både formes som små kuvertbrød eller til baguettes. Kom en bradepande med vand i bunden af ovnen, så der er damp i ovnen så bollerne får en sprød skorpe.

 

# Ingredienser til boller (ca. 15 stk)
25 g gær
½ liter vand
1 dl mælk (her kan du også bruge ymer)
1 spsk honning, gerne flydende
3 dl fuldkornsmel
9 dl hvedemel
2 tsk groft salt

*

Start med at opløse gæren i lunken vand og mælk.

Derefter tilsættes honningen – dette røres også godt rundt.

Salt tilsættes sammen med fuldkornsmel og det hele røres godt sammen.

Tilsæt resten af melet og rør det godt ind i dejen, men sørg for, at den virker løs – der må ikke arbejdes for meget med den.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i 1-2 timer.

Nogle gange er en enkelt time nok, men dejen tager på ingen måde skade af, at stå længere end de 2 timer.

Dejen kunne sættes over om aftenen, og hæve til næste morgen.

 

Efter hævningen hældes dejen forsigtigt ud på et køkkenbord, som er drysset med mel.

Dejen skal på ingen måde æltes!

Brug en dejskraber og del dejen i det ønskede antal portioner, som formes til kuvertbrød eller baguettes.
Bag dem med det samme ved 230 °C.

Sæt en bradepande i bunden af ovnen med vand, så ovnen bliver fuld af damp.

Når bollerne skal ind er det vigtigt at gøre det hurtigt, så dampen bliver inde i ovnen.

Bag bollerne i ca. 14-16 min.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KartoffelbrødNybagt kartoffelbrød er bare det bedste. Tilberedningstid: ca ½ time. Hævetid: 1 time....
• Franskbrød med kernerHer drysset med valset havregryn og knækkede hvedekerner. 1 brød. Tilberedningstid: 20...
• KartoffelbrødNybagt kartoffelbrød er bare det bedste. Tilberedningstid: ca ½ time. Hævetid: 1 time....
• JordbærtrifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os