Logo

Boller til natmad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der kan være svært at finde på noget til natmad til fester og lignende. Disse boller er perfekte til natmad. De er lette at lave og kan fryses. De smager særligt godt med smør og ost eller skinke.


24 stk

50 g smør
3 dl mælk
100 g Karoline's Fromage Blanc - Kvark 0,5%
25 g gær
1 ½ sukker
1 ½ tsk groft salt
ca. 400 g hvedemel
100 g rugmel

Pensling: sammenpisket æg

*

Bagetid: ca. 12 min. ved 225°

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt Fromage Blanc. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 24 stykker og form dem til boller. Læg bollerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg og klip et lille kryds l toppen af hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen.

Tip: Bollerne smager godt med smør og ost, rullepølse eller skinke.

Bollerne er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.884 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?