Logo

Bondebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bondebrød

 

Rustikke brød med masser af smag. Du kan krydre dejen, eller give brødene mere fylde med nødder, frø og kerner.

2 runde brød. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 30 min. Fryseegnet.

 

#

25 g gær

6 dl vand

3 spsk olie gerne nøddeolie

3 spsk lys sirup eller ahornsirup

1 spsk salt

250 g rugmel

250 g sigtemel

ca. 500 g hvedemel

*

 

Opløs gæren i lunt vand (maks. 37 °C), og tilsæt olie, sirup, salt, rugmel og sigtemel.

Ælt hvedemelet i dejen hold evt. lidt tilbage.

Ælt dejen godt igennem i 5 min. med maskine eller 10 min. i hånden.

 

Del dejen i to portioner, og tilsæt evt. den ønskede smag (se variationer nedenfor).

Læg de to dejkugler i hver sin skål, dæk med film, og lad dem hæve 1 times tid.

Ælt de to deje let igennem på et meldrysset bord, og form dem til runde brød.

Læg dem på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.

Drys brødene med mel, og rids dem på kryds og tværs med en skarp kniv.

Sæt dem i ovnen ved 250 °C, og skru straks ned til 200 °C.

Lad dem bage i 25-30 min.

 

Bank i bunden af brødene med knoerne det skal lyde hult.

Læg de færdigbagte brød til afkøling på en rist.

 

Variationer til 1 brød:

Valnøddebrød: Tilsæt 125 g hakkede valnødder

Grovbrød: Tilsæt 125 g 5-kornsblanding

Kommenbrød: Tilsæt 1 spsk kommen

Krydret brød: Tilsæt ½ tsk stødt koriander, ½ tsk stødt fennikel og ½ tsk stødt kardemomme

 

TIPS: Lad dejen hæve køligt natten over, så får det endnu mere smag.

Sirup kan erstattes med honning, og sigtemel kan erstattes med speltmel eller durum.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 196 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hjemmebagte grissini - italienske brødstænger fra madABC.dkDe populære brødstænger nydes som snack eller som tilbehør fx til lidt god lufttørret...
• Spelt-focacciaEt lækkert, italiensk brød til snack og som tilbehør til supper, gryderetter og salater....
• Groft bradepandebrødDet er nemt at bage brød i en bradepande, og du slipper for at grise bordet til. Dette...
• Yoghurtfromage med frugtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os