Logo

Brød, koldhævet, med durum og spelt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brød, koldhævet, med durum og spelt

Kan bages i god tid og fryses og er derfor velegnet til mange personer.

# Ingredienser

10 g gær
7 dl koldt vand
2 spsk olie
2 tsk salt
600 g sigtet speltmel
500 g kæmpedurummel

* Tilberedning

Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie, salt og speltmel og rør grundigt.
Kom så durummelet i på klassisk facon ved at tilbageholde den sidste tredjedel og kom den langsomt i.
Modsat det klassiske brød skal dejen ikke slippe og være til at røre med fingrene.
Den skal være lang og sammenhængende, men på ingen måde så fast, at den kan æltes rigtigt.
Hældes ud i to aflange brød på bageplade med bagepapir og stilles i køleskabet til næste dag.
Så stilles det 2 timer ud i stuetemperatur og hæver lidt, drysses med lidt hvedemel og bages ved 225 °C i ca 30 min, til overfladen er ganske sprød og næsten har fået for meget.



Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 8.749 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
517828-04-2016 09:52:37 Henrik Pennerup
Skift 100 gram sigtet spelt mel ud med 100 gram groft spelt mel så passer det bedre med posernes indhold og brødet får en bedre krumme

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?