Logo

Bradepandebrød ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på et groft med lækkert brød lavet i bradepande. Brødet er let at lave og passer perfekt som tilbehør til kylling, kødretter eller salater.


2 dl havregryn
2 dl rugflager
2 spsk olie eller flydende margarine
6 ½ dl kogende vand
50 g gær
1 dl lunkent vand
1 ½ tsk salt
2 spsk sirup
5 dl sigtemel
10 dl hvedemel (eller 7 dl hvedemel og 3 dl havreklid)

*
 
Kom havregryn, rugflager og fedtstof i en skål.
Hæld kogende vand over, rør det sammen og lad grøden stå, til den bliver lunken - ca. ½ time.
Rør gæren ud i 1 dl lunkent vand, hæld blandingen i den lune grød og tilsæt salt og sirup.
Ælt sigtemelet og så meget af hvedemelet i, at dejen bliver ret fast.
Lad dejen hæve i skålen 30 min.
Slå dejen ned og kom den i en smurt bradepan­de.
Rul dejen ud, så den dækker hele bunden.
Skær den i firkanter (6 x 4 cm) med en paletkniv.
Efterhæver 30 minutter.
Bag ved 200 °C i 30 min.
 
Næringsindhold i 100 g
kj 1180, kcal 280, fibre 3,4 g, fedt 3,5 g, mættet fedt 0,5 g, flerumættet fedt 1,7 g, P/S 3,7, kolesterol 0 mg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.093 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her