Logo

Brezel - Saltkringle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
En kringle (kendt som Brezel i Tyskland) er en type af bagt brød lavet af dej i bløde og hårde sorter og krydrede eller søde smag formet som kringle. Saltkringler og saltstænger laves på denne måde.

500 g hvedemel
2 tsk salt
1 tsk sukker
2,5 dl lunt vand
1 pk gær (50 g)
25 g smør eller margarine
groft salt *

Sådan laves brezels


Bland hvedemel, salt og sukker sammen i en skål.

Opløs gæren i det lune vand og hæld det i skålen.

Lad det hele trække i 15 min til dobbelt størrelse.
Tilsæt nu det bløde margarine og det hele æltes god sammen.

Lad det trække et varmt sted i 30 min.
Del dejen op i 12 lige store stykker.

Rul dem til ca. 60 cm lange pølser der er tykkest på midten.

Fold dem til kringler.
De nu formede Brezeln lægges ca. 1 time i køleskabet.

I mellemtiden blandes 30 g kaustisk soda i 1 l vand
HUSK: Blandingen udvikler varme så en skål der kan tåle varme skal anvendes. FØRST HÆLDES VANDET I OG DEREFTER KAUSTISK SODA.

Tag så Brezeln ud af køleskabet og dyp dem i ca. 30 sek. i soda-blandingen.

Brug gummihandsker eller en hulske - det ætser.
Læg dem på pladen og drys med groft salt.
Bages i ca. 15 min ved 200°C alt efter hvor brune du ønsker dem.

 

Tips: I stedet for kaustisk soda kan du bruge 5 g tvekulsurt natron i kogende vand.

Små saltkringler og saltstænger er faktisk lavet af de samme ingredienser.

Som dekoration kan bruges forskellige krydderier og glasurer, saltkrystaller, sukker og forskellige frø eller nødder. Størrelsen kan varieres.

 

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (22 stemmer)
Siden er blevet set 19.063 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pizza snegle 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fjeldstuens vafler En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Roulade med Italiensk marengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pære tarte tatin med lakrids-pæreparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
30909-09-2014 15:47:21 Lothar Carstedt
Hold fingerne væk fra kaustisk soda - der skal bruges alm. husholdnings natron-alt andet er livsfarligt

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os