Logo

Brune kager s

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Ca. 200 stk

375 g lys sirup
125 g smør
100 g sukker (1 1/4 dl)
1 3/4 tsk potaske + 2 tsk vand
1/2 spsk st. kanel
1/2 tsk st. nelliker
1/2 tsk st. kardemomme
Evt. 1/2 tsk st. ingefær
1/2 kg hvedemel (8 1/4 dl)
50 g syltet pomeransskal
50 g sukat
50 g mandler (1 dl)
Evl. mandler til pynt

Kog sirup, smør og sukker sammen i en gryde. Rør potasken ud i koldt vand. Rør det i den varme masse. Tag gryden fra varmen og rør til blandingen er lunken. Tilsæt krydderier, hvedemel, hakket pomeransskal og sukat. Skold og
smut mandlerne, hak dem og kom dem i dejen og ælt den blank. Rul dejen i 4 cm tykke stænger. Læg dem tildækket i køleskab 1-2 døgn. Skær stængerne i meget tynde skiver. Læg dem på bageplade med bagepapir. Bag øverst i ovnen ved 200°c ca. 5 min. Afkøl på rist. Kagerne opbevares i lufttæt dåse.

Tips: dejen kan opbevares i køleskab 3-4 uger og bages løbende. Erstat lys sirup med mørk sirup.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 957 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ernas ValnødderouladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• PærertærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Focaccia med skinkeFocaccia er et klassisk italiensk fladbrød. Det kan laves på et utal af måder. Her er det...
• Creme brulee - creme brulée - creme brüle: se Creme brûléeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os