Logo

Brunsvigerkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
2 dl lunet mælk
150 g smeltet smør
2 æg
2 spsk sukker
¼ tsk salt
400 g hvedemel

Fyld:
150 g smør
100 g farin
1 spsk sirup
1 spsk kanel

Gæren udrøres i det lunede mælk og i de 150 g smeltede smør.
Pisk æggene og rør dem i sammen med sukker og salt.
Tilsæt hvedemel og rør til dejen bliver glat.
Dejen skal stå et lunt sted og hæve i en halv time.
Kom dejen i en lille smurt bradepande, prik dejen med et træskaft
(enden af en grydeske, eller lign.) så der bliver små fordybninger.

Bland fyldet:
Rør smeltet smør sammen med farinen, sirup og kanelen.
Fordel det over gærdejen og lad dejen efterhæve til dobbelt størrelse.
Bag kagen nederst i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.304 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Grillede I juleaften?

Effektiv reklame - klik her