Logo

Brunsvigerkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g gær
2 dl lunet mælk
150 g smeltet smør
2 æg
2 spsk sukker
1/4 tsk salt
400 g hvedemel

Fyld:
150 g smør
100 g farin
1 spsk sirup
1 spsk kanel

Gæren udrøres i det lunede mælk og i de 150 g smeltede smør.
Pisk æggene og rør dem i sammen med sukker og salt.
Tilsæt hvedemel og rør til dejen bliver glat.
Dejen skal stå et lunt sted og hæve i en halv time.
Kom dejen i en lille smurt bradepande, prik dejen med et træskaft
(enden af en grydeske, eller lign.) så der bliver små fordybninger.

Bland fyldet:
Rør smeltet smør sammen med farinen, sirup og kanelen.
Fordel det over gærdejen og lad dejen efterhæve til dobbelt størrelse.
Bag kagen nederst i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.285 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grovkiks med gulerodEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• SolkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærsnitter - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Frugttærte nemEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os