Logo

Chokolade kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
50 g mandler
2 æg
200 g sukker
1 knsp. salt
125 g hvedemel
6 spsk cacao
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
1 ½ dl mælk
75 g mørk chokolade
100 g smør
ekstra fedtstof til formen
 
Læg mandlerne på et stort skærebræt og hak dem groft med en kniv.
Slå æg ud i skålen, et ad gangen.
Tilsæt sukker og salt og pisk det hvidt med håndmikseren.
Bland hvedemel, kakao og bagepulver i en anden skål, og drys det igennem en
sigte, ned i æggemassen.
Tilsæt vaniljen og rør forsigtig rundt i dejen med håndmikseren.
Tilsæt mælken og pisk til det hele er godt blandet.
Bræk chokoladen i mange stykker og kom det i en kasserolle sammen med
smørret, tænd på laveste blus og lad chokolden og smørret smelte.
Hæld det op i skålen med resten af dejen.
Tilsæt de hakkede mandler og pisk det hele sammen.
Smør formen i et tyndt lag men sørg for at havde været i ALLE hjørner.
Hæld dejen i formen.
Sæt kagen i ovnen på midterste rille i en KOLD ovn.
Tænd ovnen og sæt temperaturen på 175ºC.
Lad kagen bage i ca. 45 minutter stik i den og den må meget gerne være
blød i midten.
 
Tips: Ovnen skal være kold når du sætter kagen i.
Hvis man ikke bryder sig om mandler, kan det sagtens undlades.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.476 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?