Logo

Chokoladekage med nøddemarengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g smør eller margarine
125 g sukker (1 1/2 dl)
3 æggeblommer
100 g hvedemel (godt 1 1/2 dl)
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
1/2 dl mælk
Nøddemarengs:
3 æggehvider
125 g sukker (1 1/2 dl)
50 g nøddekerner

Tænd for ovnen på 175°C.
Rør margarine sammen med sukkeret.
Del æggene og rør æggeblommerne i en ad gangen, rør godt efter hver. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør det i fedtstof/æggeblandingen sammen med kakao og mælk.
Kom dejen i en velsmurt springform ca. 22 cm. i diameter.
Mal nøddekernerne fint i en kværn eller foodprocesser.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk 1/3 af sukkeret i og vend forsigtigt resten af sukkeret i sammen med de malede nødder.
Bred nøddemarengsdejen ud over chokoladedejen i formen.
Bag kagen på nederste rille i ca. 45 min.
Prøv med en strikkepind om dejen hænger ved.
Afkøl kagen på en rist.
Meget lækker kage.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Opera cupcakes En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Dorthes bradepandekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pistacielinser 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Osteanretning ret nem1. Peberost 2. Blå Castello 3. Romtærte 4. Dansk Brie 5. Danablu 6. Fyldte peberfrugter
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!