Logo

Chokoladepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
150 g smør
3 dl hvedemel
2 spsk sukker
reven skal af ½ citron
1 æggeblomme
2 spsk vand
Fyld:
2 ½ dl mælk
1 æg
2 æggeblommer
1 spsk hvedmel
100 g mørk chokolade
3 tsk vaniljesukker
Marengs:
2 æggehvider
¾ dl sukker
1 spsk mandelflager

Kom fedtstof, hvedemel, sukker, citronskal, æggeblommer og vand i køkkenmaskinen og kør det hele til en smidig dej.
Tryk dejen ud i en pieform, ca 25 cm i diameter.
Lad den stå koldt ica 15 min.
Hæld mælken i en tykbundet kasserolle.
Tilsæt det hele æg, æggeblommer, hvedemel samt chokolade brækket i mindre stykker.
Varm det hele under omrøring. til det bliver en tyk creme.
Cremen skal simre, men må ikke koge.
Lad cremen køle. Bag pieskallen 225°C på nederste rille i 15 min.
Kom vaniljesukker i chokoladecremen og hæld det i den forbagte bund. Pisk æggehviderne til marengsen stiv med halvdelen af sukkeret.
Vend resten af sukkeret i med lette tag og bred marengsmassen over chokoladecremen.
Drys med mandelflager.
Bag pien ved 150°C i ca 12 min, eller til marengsen er gylden.
Dæmp temperaturen til 100°C og bag pien yderligere 45 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.265 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HakonskagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SquashstængerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvedebrød, koldhævetDette brød er nemt og lækkert. Det skal dog hæve i 12-24 timer, så lav det i god tid. Prøv...
• Grand Marnier isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!